Link-uri utile pentru web developeri

În majoritatea cazurilor, la dezvoltarea unui site, se întâmplă să avem nevoie de o imagine, ceva iconiţe, nişte font-uri, script-uri, etc pentru a face site-ul mai plăcut la vedere şi uşor de folosit. Mai jos sunt câteva link-uri pe care le puteţi vizita pentru a descărca gratuit elementele ce vă sunt necesare la realizarea site-ului.

Font-uri
Majoritatea site-urilor folosesc font-uri general valabile pe web. Aceste font-uri pot fi numărate pe degetele de la mâini. Dacă doriţi să folosiţi un font mai special pentru realizarea unui banner de exemplu, încercaţi unul din lista de aici. Sunt gratuite.

Script-uri pentru galerii foto, navigare, calendare şi alte efecte
jQuery este o librărie javascript foarte populară datorită uşurinţei scrierii codului. Cu ajutorul acestei librării se pot crea diferite efecte pentru a face cât mai uşoară şi plăcută utilizarea unui site. Printr-un click pe acest link, puteţi descărca şi folosi gratuit câteva script-uri jQuery folositoare. Un alt link cu script-uri jQuery este acesta.

Teme wordpress
Wordpress este o platforma de blogging gratuită şi foarte populară. Multe teme sunt create pentru această platformă. Dacă aveţi un blog wordpress şi vreţi să folosiţi / modificaţi o temă, încercaţi una sau mai multe din cele 40 de teme gratuite pentru wordpress. Un alt link cu teme gratuite pentru wordpress este acesta.

Seturi de iconiţe.
Folosirea iconiţelor în cadrul aplicaţiei aduce un plus de imagine paginii şi o face mai vioaie. Sunt o grămadă de seturi de iconiţe pe net, dar puţine sunt gratuite. Recent am dat de un link cu nişte seturi de iconiţe GRATUITE şi foarte reuşite. Le găsiţi aici.

Imagini şi pattern-uri
Pentru un banner sau background, o imagine de calitate este bnevenită. În cazul background-ului, se poate realiza o imagine folosind un pattern.

Imagini pentru background:

Pattern-uri: 80 pattern-uri cu link-uri către altele. Aici avem încă câteva texturi de calitate.

Alte link-uri
Alte link-uri interesante cu diferite efecte se află mai jos

Să construim
Design nou pentru Google Search

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *