Laptop Lenovo B570 i5

Mi-am achiziţionat de curând un laptop Lenovo B570 cu procesor Intel Core i5. L-am luat de la cel.ro şi am primit cadou un rucsac (pe care e logo-ul cel, dar asta nu mă deranjează). L-am comandat dimineaţă iar a 2-a zi la prânz îl aveam.

Desktop-ul vechi l-am dat, aşa că am căutat un înlocuitor. M-am orientat către un laptop care să fie destul de performant şi nu foarte scump. Am oscilat între un Asus şi un Lenovo, iar până la urmă am ales Lenovo. Mi-a plăcut design-ul seriei Essential, iar specificaţiile tehnice au fost mulţumitoare la preţul de 2299 lei.

Procesorul este un Intel core i5 generaţia 2-a, iar placa video este una dedicată (Nvidia gt410m), având 1 gb ram. Laptopul se mişcă foarte bine în Windows 7, cantitatea de 8 GB memorie ram fiind mai mult decât suficientă. Instalarea Windows 7 a durat aproximativ 30 min.

În legătură cu placa video, m-am informat de aici, unde sunt efectuate multe teste cu diferite plăci video de laptop-uri. Am rulat Starcraft 2, care se mişcă foarte bine pe detalii medii. În partea frontală există un buton care odată activat prin aprinderea ledului, pregăteşte placa video dedicată Nvidia pentru a fi folosită automat de aplicaţiile care o solicită.

În cutie am găsit şi un CD cu drivere unde se găsesc toate cele necesare, doar pentru Windows 7, nu şi XP.

Printre aplicaţiile instalate se numără şi un soft de management a bateriei. Aici am întâmpinat o problemă: softul de management are o opţiune de setare a hard-disk-ului în mod idle când utilizatorul nu foloseşte calculatorul. După ce am lăsat sistemul în standby şi am revenit la calculator, hard-disk-ul nu a mai pornit, iar Windows-ul a rămas suspendat. După ce am dezactivat opţiunea nu am mai avut probleme.

Fără nicio fereastră deschisă sau ceva task rulând în background, bateria arată 5 sau chiar 6 ore de funcţionare, însă odată de se deschid mai multe ferestre de browser sau se pornesc aplicaţii, durata scade, iar după o utilizare medie timp de 2 ore şi ceva încă mai aveam 1 oră afişată în dreptul iconiţei de baterie.

Dacă treceţi de la un desktop la un laptop cum am făcut eu, s-ar putea să dureze puţin până vă obişnuiţi cu ecranul de 15.6 inch, mult mai mic decât monitorul de 19 pe care îl aveam la desktop (deşi nici acesta nu era mare). Totuşi, laptopul oferă posibilitatea conectării unui monitor extern, având ieşire VGA şi HDMI.

Posted in IT

2 Replies to “Laptop Lenovo B570 i5”

  1. Se merita sa ii legi un monitor/tastatura/maus externe. E mai usor de mesterit la el.
    Noi la servici avem laptopuri cu docking si 2 monitoare legate.
    Sa il folosesti sanatos!
    Ti-ai facut netu ? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *