Hosting MXHOST.ro

Într-o zi cu soare (parcă), m-am gândit să-mi trag și eu un site. Un blog cu un mic portofoliu. Simplu. Am ajuns și la alegerea unei firme de hosting. Simplu… NOT. Am avut de ales între mai multe firme de hosting fiecare cu avantaje și dezavantaje. Eu doream hosting ieftin pentru un site micuț. Ulterior dacă voi fi nevoit voi face upgrade pt trafic și spațiu mai mare. Buuun.

Prima dată am luat în considerare EDOMENII. Sunt OK, primul site pe care l-am facut a fost pus pe un hosting de la ei. Merge și acum bine, viteză bună. Problema e că pentru pachetele mici nu oferă baze de date. Si cum mie imi trebuiau baze de date, varianta asta a picat.

A urmat WEBFACTOR. Pt 1 euro pe lună am 100 mega spațiu pe disc și trafic 20 giga. Suficient. Părea o alegere bună. Un alt site pe care l-am facut este pe un pachet de hosting la webfactor. Viteza este foarte bună, singurele probleme au fost scurtele întreruperi ale seviciilor (ba că se înlocuiește nu știu ce, ba că a picat ceva componentă). Între timp am aflat de SPAȚIUL.RO. Pentru 45 lei pe an am 250 mega spațiu pe disc. Excelent.

90% eram decis pentru cumpărarea unui pachet de hosting la SPAȚIUL.RO, dar nu am mai cumpărat dintr-un motiv foarte simplu: NU S-A ÎNCĂRCAT PAGINA. Dupămasa pe la ora 2 nici site-ul celor de la spațiul.ro nici webfactor nu mergeau. Astfel am ajuns la MXHOST.

Deși oferă mult mai puțin spațiu pe disc decât restul (30 mega pentru 1 euro pe lună) m-am gândit că oricum nu am nevoie de mai mult pentru moment. Citisem pe forumuri că sunt OK și viteza este bună. Am decis să încerc.

Am plătit miercuri seara pe la 8 cu cardul. A 2-a zi in jurul orei 10 dimineața am primit confirmarea plății pe mail. După aproximativ 1 oră mi s-a activat domeniul + hosting și totul funcționa brici. Am avut câteva schimburi de mail-uri cu cei de la departamentul tehnic și plăți pentru niște întrebări. Mi-au răspuns în 3 minute la fiecare mail.

Viteza este foarte bună și upload-ul merge de minune. Client mulțumit. (oricum dacă vor fi probleme vor apărea aici)

Posted in Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *