Căutare web

Dintre cele 3 motoare de căutare importante (Google, Yahoo, Live Search), Google este cel mai bun. Căutarile pe Google sunt cele mai relevante faţă de alte motoare de căutare şi este cea mai accesată pagină web din America (Yahoo fiind pe locul 2). Google recunoaşte diacriticele româneşti (şi nu numai), de exemplu, dacă dau o căutare după cuvântul ‘paine‘ (fără diacritice) îmi va găsi rezultatele ce includ cuvântul pâine şi paine (fără diacritice). Mai mult, ştie să afişeze rezultate apropiate de ceea ce se caută. Google este o companie inovatoare, lansând servicii interesante cum ar fi Google Docs, Google Earth, etc.

Yahoo este urmatorul motor de căutare important. Ca şi cotă de piaţă e pe locul 2, Google fiind pe 1, iar Live Search de la Microsoft pe 3.

Live Search nici nu poate fi numit motor de căutare. De 1 an jumate am lansat un site pe care Google l-a văzut complet in 3 saptămâni, dar in Live Search nici acum nu apare. Am dat chiar şi submit la site şi nici un rezultat. În plus, la o căutare, rezultatele afişate sunt aiurea de multe ori.

Concluzia: use Google.

Posted in Web

One Reply to “Căutare web”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *