Bloc în trepte

Momentan sunt în căutarea unui apartament mai mare. Am fost să vizitez unul cu 4 camere, pe Bulevardul Decebal. Etaj 4/7. Una din condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească apartamentul viitor e ca să nu fie la ultimul etaj, sau la parter.

Ajung în faţa blocului, sun la interfonul nou, care îmi cântă ceva muzicuţă. În scara blocului era totul aranjat şi curat. Intru în lift şi apăs la etajul 4 din 6 disponibile. Apartamentul era ok, gresie, termopane, etc. Proprietara avea vreo 7 pisici, mi-era frică să calc pre vreuna. La plecare impresia a fost bună.

Ies din scara blocului şi mă distanţez puţin. La un moment dat mă uit în sus spre blocul pe care tocmai l-am vizitat. Număr etajele: 1,2,3,4. Huh? 4? Parcă erau 7 ! Mai număr odată. Iar 4. Ceva nu-i bine. Nu mai ştiu număra? Stau ca boul câteva secunde, apoi mă îndepărtez încă puţin. Am ajuns într-un unghi mai bun şi ce observ? Blocul era în trepte, lol. Adică etajul 4 era semi-ultimul. Pe 2 dintre camere începea etajul 5, iar alte 2 erau “descoperite” (era o parte din acoperiş). Acoperişul era asemenea unei scări, ultimele etaje fiind 4,5,6 şi 7.

Eu nu prea am mai văzut asemenea blocuri vechi. Oare de ce le-au făcut aşa? Să se scurgă apa de la un etaj la altul când ploua?
😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *